Αρχή Επικοινωνία
 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΗΛΙΑΣ ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ελένης Ζωγράφου 29
45332 Ιωάννινα
E-Mail: office@tzimogiannis.gr

Τηλ: (+30) 265 111 90 81
Κιν: (+30) 69 89 59 01 51

• ΑΡΧΗ
• ΠΡΟΦΙΛ
• ΓΡΑΦΕΙΟ
• ΕΜΠΕΙΡΙΑ
• ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  ► Οικοδομικές Άδειες
  ► Ρύθμιση Αυθαιρέτων
  ► Βεβαίωση Νομιμότητας
  ► Ενεργειακά Θέματα
  ► Μελέτες Δημόσιων Έργων
    ► ► Έργα Οδοποιίας
    ► ► Υδραυλικά Έργα
  ► Τοπογραφικά Διαγράμματα
  ► Διαχείριση Πολυκατοικιών
• ΑΡΘΡΑ
• ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Μελέτες Δημόσιων Έργων

  Συχνά ακούγεται ο όρος «Δημόσια Έργα», αλλά ο απλός πολίτης συνήθως δεν γνωρίζει την σωστή έννοια του. Στα Δημόσια Έργα εντάσσονται εκτός από κτίρια, στα οποία πρόκειται να στεγαστούν Δημόσιες Υπηρεσίες, κυρίως τα έργα υποδομής, όπως το οδικό δίκτυο ή τα υδραυλικά έργα (π.χ. αντιπλημμυρικά) και άλλα πολλά.

Η ευρύτερη κοινή γνώμη φαίνεται να είναι, πως όταν πρόκειται να γίνει ένα τέτοιο έργο, τότε αυτό απλά ανατίθεται σε έναν εργολάβο, ο οποίος στην συνέχεια κομίζει μηχανήματα, προσωπικό και υλικό για να το κατασκευάσει.

Στην πράξη όμως πριν δοθεί το έργο στον εργο-λάβο για υλοποίηση του, οφείλει να μελετηθεί, ή ποιο απλά, να σχεδιαστεί. Στα πλαίσια της μελέ-της ορίζονται όλα τα χαρακτηριστικά του έργου. Τίποτα από αυτό δεν είναι τυχαίο, έστω και αν αυτή είναι η εντύπωση του πολίτη.

Ύστερα από πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στο εξωτερικό το γραφείο μου διαθέτει και σε αυτόν τον τομέα ευρύτατες εμπειρίες, κυρίως στον το-μέα των συγκοινωνιακών έργων, και γενικότερα της οδοποιίας, όπως και των υδραυλικών έργων.

Περιγραφές από μελέτες, που εκπονήθηκαν με την συμμετοχή μου σε διάφορα τεχνικά γραφεία στην Γερμανία και την Ολλανδία βρίσκονται στα Άρθρα.

 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ

Δημόσια Έργα Υποδομής
Πεδίο δράσης του Πολιτικού Μηχανικού

Μάθετε περισσότερα για τα
Έργα Οδοποιίας
© ΗΛΙΑΣ ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2017